مقالات

عوارض لیزر بیکینی

عوارض لیزر بیکینی چیست؟ کلینیک زیبایی

عوارض لیزر بیکینی چیست؟

عوارض لیزر بیکینی یکی از مواردی است که همواره افرادی که قصد انجام لیزر این بخش را دارند در مورد آن صحبت هایی ضد و نقیض می شوند. اما باید دید که واقعا عوارض لیزر بیکینی چیست؟
لیزر موهای زائد یک تکنیک پزشکی جدید جهت رفع مو های بخش بیکینی است. در این تکنیک از تابش پرتو های نورانی جهت رفع موهای ناخواسته بدن در قسمت های مختلف استفاده می‌ شود. از لیزر برای همه قسمت های بدن می ‌توان استفاده کرد که همین مورد نیز سبب شده که برای لعضی از نواحی بدن، شایعه ‌های زیادی ساخته شود. به همین دلیل در این مقاله می‌ خواهیم به یکی از قسمت های مهم بدن که قسمت تناسلی است بپردازیم. به همین دلیل در این مقاله می‌ خواهیم به عوارض لیزر بیکینی بپردازیم.
لیزر یک روش پزشکی جهت رفع موهای اضافی بدن است. در این تکنیک از پرتو های نور جهت رفع مو های اضافی استفاده می ‌شود.
با تبدیل انرژی نورانی به گرما در بخش مورد نظر فولیکول‌ های مو تخریب می شود و رشد مو متوقف می گردد. لیزر مو های اضافی بر پوست‌ های روشن و مو های تیره بهترین نتیجه ممکن را دارد، با این وجود این روش قابل اجرا بر روی همگی انواع پوست است.

عوارض لیزر بیکینی برای دختران - کلینیک زیبایی

لیزر موهای زائد به علت تابش اشعه بر سطح پوست و نفوذ به لایه ‌های پایین تر آن، در صورت عدم توجه به بعضی نکات دارای عوارض و مشکلاتی برای شخص خواهد بود. فولیکول‌ های مو در لایه زیرین پوست قرار دارند. عمق نفوذ اشعه لیزر به طور معمول ۲ تا ۳ میلی متر است و از آن فراتر نمی ‌رود. اگر لیزر در کلینیک ‌های تخصصی و زیر نظر فرد متخصص انجام نگیرد یا اپراتور ها با تجربه و دوره دیده نباشند احتمال دارد عوارض لیزر بیکینی ایجاد شود، مواردی مثل سوختگی و تاول پوست، التهاب و قرمزی پوست، پوسته پوسته شدن، عفونت و زخم شدن پوست و … . همچنین دیگر عوارض لیزر بیکینی بر اثر بی تجربگی اپراتور، مثل عدم رعایت بهداشت محیط، استفاده از سری‌ های مشترک، عدم مهارت در تنظیم طول موج دستگاه، تعداد شات ‌ها و میزان توقف ما بین تابش ‌های لیزر، ممکن است رخ ‌دهد.
در این موارد اشخاص بعد از لیزر دچار تورم و سوختگی پوست می شوند و امکان عفونت در پوست وجود دارد. یکی دیگر از عوارض لیزر بیکینی تغییر در رنگ پوست است. در این موارد لکه ‌های روشن ‌تر و یا تیره تر از رنگ اصلی پوست ظاهر می ‌شوند. این لکه ‌های ایجاد شده معمولا بعد از چند هفته ناپدید می ‌شوند، با این وجود احتمال ایجاد تغییرات در پوست در موارد حاد وجود دارد. در همگی موارد ذکر شده عدم حضور پزشک و ماهر نبودن اپراتور سبب ایجاد عوارض لیزر بیکینی می ‌شود.

عوارض لیزر بیکینی برای دختران

در رابطه با عوارض لیزر بیکینی برای دختران همیشه بازار شایعات داغ است و به همین علت سوال آیا عوارض لیزر بیکینی برای دختران واقعی است؟ همیشه مطرح است، که در جواب بایستی بگوییم اغلب این موارد هیچ منبع معتبری ندارند. همه دختران بالای 18 سال می ‌توانند بی هیچ گونه نگرانی با استفاده از دستگاه‌ های لیزر معتبر جهت از بین بردن موهای زائد بیکینی خود اقدام کنند.
عوارض لیزر بیکینی برای دختران و زنان کاملا یکسان است و با رعایت نکات پس از لیزر می ‌توانند از ایجاد این عوارض جلوگیری کنند. به دلیل اینکه لیزر از لایه دوم پوست عبور نمی ‌کند با این حال بعضی شایعات در رابطه با لیزر وجود دارد، که اگر لیزر در کلینیکی معتبر انجام شود، به هیچ عنوان این عوارض رخ نمی دهد.
یکی از نگرانی هایی که دختران جوان در رابطه با لیزر قسمت بیکینی دارند، آسیب به پرده بکارت به وسیله لیزر است. به همین جهت ترجیح می دهند از دیگر روش های قدیمی حذف موهای این بخش که زمان بر و دردناک است همچون اپیلاسیون، وکس و … استفاده نمایند. در حالی که استفاده کردن از لیزر علاوه بر درد کمتر، سبب حذف سریع تر این موهای زیاد از روی پوست می گردد.
همان گونه که ذکر کردیم عمق نفوذ لیزر محدود و تنها در حد چندین میلی متر است. لیزر موهای زائد نمی تواند به پرده بکارت دختران آسیبی زده و یا برای بخش تناسلی دختران مشکلی ایجاد کند. همچنین لیزر موهای زائد نمی تواند بر روی اندام ها و ساختارهای داخلی بدن تاثیری داشته باشد و به شکلی طراحی شده که فولیکول مو را هدف قرار می دهد. شما می توانید با خیالی آسوده از لیزر مو های زائد به عنوان راه حلی مناسب جهت حذف موهای بیکینی استفاده کنید.

لیزر بیکینی، یک روش حذف کامل مو های زائد در ناحیه تناسلی بدن است که می ‌تواند موثر باشد. با این وجود، همانند هر روش دیگری احتمال دارد عوارض لیزر بیکینی ایجاد شود. در اینجا به برخی از عوارض احتمالی لیزر بیکینی، شامل موارد زیر می ‌توان اشاره می کنیم:

  • قرمزی و تحریک پوست
  • پوسته پوسته شدن قسمت بیکینی
  • تغییرات احتمالی رنگ در پوست
  • خطرات عفونت پوست قسمت بیکینی
  • سوختگی و تاول
  • ماندگاری جای زخم

به طور معمول عوارض لیزر بیکینی به راحتی بعد از مدتی از بین می ‌رود؛ ولی شما می ‌توانید با رعایت نکاتی که در اینجا به شما معرفی می شود عوارض لیزر بیکینی را به حداقل برسانید و یا به طور کامل جلوی آن را بگیرید. بعضی از این راه‌ ها عبارتند از:

  • از لباس ‌های گشاد و آزاد به شکلی که هوای آزاد بر روی سطح پوست گردش داشته باشد استفاده نمایید.
  • پس از لیزر به منزل برگردید و زمان زیادی را در آلودگی و در هوای باز مثل خیابان به سر نبرید.
  • از پماد های مخصوصی به اسم زینک اکساید در محل لیزر بر روی پوست بمالید.
  • از کمپرس یخ استفاده نمایید.
  • از ژل آلوئه ورا استفاده نمایید.
  • تا مدتی از آب داغ یا حتی گرم در قسمت لیزر شده استفاده نکنید.

عوارض لیزر بیکینی زنان

اشعه لیزری که در تکنیک ‌های درمانی، از جمله لیزر بیکینی استفاده می ‌شود، هنگامی که به وسیله یک پزشک متبحر و با تجربه انجام شود، به شکل کامل امن است. پرتو لیزر مورد استفاده به شکلی خاص جهت هدف قرار دادن فولیکول‌ های مو طراحی شده است و به مقدار کافی به عمق پوست نفوذ نمی‌ کند که آسیب زیادی ایجاد کند.
با این وجود، عوارض لیزر بیکینی و خطرات بالقوه ای وجود دارد که بایستی از آن‌ها آگاه بود. علاوه بر مواردی که در بخش های قبلی گفته شد بایستی گفت که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای تابش لیزر می ‌تواند به چشم آسیب برساند و بسیار اهمیت دارد که با استفاده از عینک محافظ در طول انجام لیزر درمانی از خود محافظت نمایید.

عوارض لیزر بیکینی زنان در کلینیک زیبایی

عوارض لیزر بیکینی در پریودی

از آنجایی که حضور مرتب در جلسات لیزر در نتیجه گیری از آن موثر است، احتمال دارد بعضی از جلسات لیزر درمانی با دوران قاعدگی تداخل داشته باشد. مناسب تر است در این مدت به جز قسمت بیکینی، لیزر دیگر نقاط بدن را انجام دهید و اطمینان باشید هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد پس بنابراین عوارض لیزر بیکینی در پریودی فرقی با دیگر زمان ها ندارد. عادت ماهانه محدودیتی را جهت انجام دادن لیزر ایجاد نمی‌ کند و به علت حساسیت زیاد قسمت بیکینی، معمولا از انجام لیزر در این ناحیه در زمان پریودی خودداری می ‌شود.
البته کسانی که در دوران پریود تامپون استفاده می ‌کنند، می ‌توانند لیزر بیکینی را انجام دهند ولی احتمال دارد قرمزی و کمی درد کوتاه مدت در این قسمت حس کنند. همچنین مناسب است بدانید لیزر تغییری در چرخه پریودی و سطح هورمون‌ ها ایجاد نخواهد کرد و تاثیری در قاعدگی یا تاخیر آن نخواهد داشت.
در دوران عادت ماهیانه، افزایش گردش خون و تغییر هورمون ‌ها اتفاق می ‌افتد که احتمال دارد میزان تحمل بانوان را کاهش دهد. به همین علت احتمال دارد در زمان لیزر در این مدت درد بیشتری را احساس کنید. البته این درد معمولا جنبه روانی دارد و بخاطر استرس بیشتر می‌ شود ولی می ‌توانید پیش از انجام لیزر با پزشک مربوطه مشورت کنید تا از عوارض لیزر بیکینی در دوران پریودی آگاه شوید.

یک سوال مهم دیگر اینکه آیا لیزر در پریودی باعث ناباروری می ‌شود؟

یکی از باور های اشتباه اشخاص، تاثیر منفی لیزر در ناباروری است. در حالی که لیزر حتی در دوران پریود به هیچ عنوان سبب ناباروری نمی ‌شود. همان گونه که در پیشتر نیز گفتیم نفوذ اشعه ‌های لیزر به قدری کم است که به تخمدان ‌ها آسیبی نمی ‌رساند و تنها رنگدانه ‌های موجود در فولیکول مو را تحت تاثیر قرار می ‌دهد.

عوارض لیزر بیکینی و نازایی

اینکه از عوارض لیزر بیکینی نازایی است، شایعه ای است که در اینترنت و فضای مجازی به طور قابل توجهی منتشر شده است. ولی اگر به متخصص مراجعه نمایید به آسانی ثابت می شود که لیزر بیکینی یا ناحیه تناسلی نمی تواند سبب ناباروری شود.
می دانیم که بعضی از اطرافیان احتمال دارد ادعا کنند که شخصی را می شناسند که بعد از لیزر دچار ناباروری شده است، ولی این شایعات درست نیست. یکی از متخصصان پزشکی دانشگاه نیویورک تحقیقات کاملی در رابطه با تأثیر لیزر بر ناباروری انجام داده و به این نتیجه رسیده است که:

«لیزر هایی که به کار برده می شوند کمتر از 1 میلی متر در پوست نفوذ می کند، پس هیچ راهی جهت نفوذ اشعه این دستگاه ها برای رسیدن به تخمدان وجود ندارد. آن ها نمی توانند این کار را انجام دهند.»

تنها نگرانی حقیقی که بایستی در رابطه با لیزر موهای زائد داشته باشید این مورد است که بدانید ارائه دهنده آن چه شخصی است و از چه لیزر هایی استفاده می کند.
استفاده از لیزر نامناسب می تواند شما را در معرض خطر سوختگی و آسیب پوست قرار دهد.

عوارض لیزر بیکینی برای بارداری

یکی از تغییراتی که احتمال دارد بانوان در دوران بارداری تجربه کند، رشد زیاد مو های زائد است. اگر دوران بارداری خود را سپری می ‌کنید، شاید متوجه رویش مو های زائد در قسمت های جدیدی از بدن خود شده ‌اید و یا این که شکم ‌تان به قدری جلو آمده که قادر به اصلاح کامل مو هایی زائد نیستید. اگر در چنین شرایطی قرار گرفته باشید، لیزر، نخستین گزینه پیش روی ‌تان خواهد بود که توجه شما را به خود جلب می نماید. ولی آیا لیزر موهای زائد در بارداری عوارض دارد؟ آیا لیزر، بر سلامت مادر و جنین او تاثیر ‌گذار است؟ این ‌ها پرسش هایی هستند که احتمال دارد ذهن را به خود درگیر نماید، بنابراین جهت دریافت پاسخ این سوالات همراه ما باشید.

نبود تحقیقات کافی
تعداد زیادی از پزشکان توصیه می ‌کنند که در بارداری از انجام لیزر اجتناب کنید. اگر چه لیزر در کل روش بی‌ خطری است، ولی در حال حاضر هیچ تحقیق و پژوهش طولانی مدتی انجام نشده که در آن، تأثیر لیزر بر روی جنین متولد نشده را مورد ارزیابی قرار دهد.
به همین علت بهتر است تا زایمان منتظر بمانید و پس از تولد نوزاد، اقدام به انجام لیزر کنید. پس از زایمان نیز اگر در رابطه با زمان فرا رسیدن آن دچار شک شده ‌اید، پزشک متخصص بهترین شخصی است که می ‌تواند در رابطه با انتخاب زمان انجام لیزر موهای زائد پس از بارداری به شما کمک نماید. پزشک با بررسی تغییرات بدنی، می‌ تواند زمان برگشتن هورمون‌ها به حالت عادی را مورد رصد قرار دهد. در این شرایط پوست آماده لیزر درمانی خواهد بود. توجه نمایید که اگر زخم سزارین در بدن وجود داشته باشد، این بررسی ‌ها اهمیت بیشتری پیدا خواهند کرد.

نکته مهم
پزشکان متخصص پیشنهاد می‌ کنند بلافاصله قبل از مراجعه به بیمارستان جهت انجام زایمان، ناحیه تناسلی خود را اصلاح نکنید، به خصوص اگر قصد انجام زایمان سزارین را داشته باشید. اصلاح کردن می ‌تواند شبب ایجاد خراش و بریدگی ‌های کوچک در شما شود و به ایجاد عفونت در قسمت زخم یا اطراف آن دامن بزند.

عوارض لیزر بیکینی و نازایی در کلینیک زیبایی

هورمون ‌ها و اختلال در چرخه مو
دقت نمایید از آن جایی که فولیکول‌ های مو تنها در نخستین مرحله رشد خود مستعد دریافت انرژی لیزر هستند، پس دستیابی به نتیجه دلخواه، نیاز به انجام جلسات درمانی منظم دارد. زیرا که موهای بدن، حتی در یک قسمت معمول هم با سرعت ‌های گوناگونی رشد خواهند کرد و این موضوع تاثیر‌ لیزر بر روی آن‌ ها را با سختی مواجه می‌ کند. با توجه به اختلالات هورمونی که بر روی بدن در بارداری تأثیر می‌ گذارد، درمان این فولیکول‌ های ناخواسته در مرحله رشد نخستین آن ها به یک چالش اصلی تبدیل می ‌شود. از طرفی فولیکول‌ های خفته و رشد موهای جدید هم اغلب در تایم های غیرقابل پیش بینی رخ می ‌دهد.

هایپرپیگمانتاسیون
یکی از عوارض لیزر بیکینی در دوران بارداری این است که در این دوارن علاوه بر رشد موهای زائد، تعداد زیادی از بانوان باردار متوجه می ‌شوند که پوست آن ها در دوران بارداری تیره ‌تر شده است. این موضوع که با اسم هایپرپیگمانتاسیون شناخته می ‌شود سبب تغییراتی در رنگدانه ملانین پپوستی می‌ شود. در لیزر، بیشترین نتیجه در کسانی با تضاد رنگی زیاد میان رنگ مو و رنگ پوست به دست می ‌آید. در دوران بارداری با تیره ‌شدن پوست، لیزر موهای زائد احتمال دارد موقتاً نسبت به تایم ‌های دیگر آن چنان که باید، از کارایی خوبی برخوردار نباشد.

حساسیت پوست
در بارداری به علت وجود ترکیبی از موارد مختلف از جمله افزایش خون ‌رسانی و کشیدگی پوست در پیرامون سینه و شکم، پوست حساسیت بالاتری دارد. این احساس موقت احتمال دارد لیزر مو های زائد را در دوران بارداری دردناک کند. برای بعضی از بانوان باردار، حذف مو با لیزر احتمال دارد سبب درد خفیف شود، پس اغلب متخصص از کرم ‌های بی‌ حس کننده استفاده می ‌کند. مصرف این کرم در بارداری توصیه نمی گردد چرا که بدن قادر است هر ماده ‌ای را که بر روی پوست اعمال می ‌شود، جذب کند. پس یکی از عوارض لیزر بیکینی در بارداری همین مورد است. از طرفی لیزر می ‌تواند سبب گرفتگی عضلات گردد، به‌ خصوص زمانی که لیزر درمانی در قسمت پایین شکم و ران صورت گیرد. زمانی که در مراحل آخر بارداری قرار بگیرید، لیزر روی ناحیه های حساس مثل قسمت بیکینی، به‌ طبع ناراحت کننده‌ تر خواهد بود.

عوارض لیزر بیکینی برای رحم

لیزری که جهت حذف موهای زائد استفاده می گردد تنها 1 میلی متر در پوست نفوذ می کند و به تخمدان و رحم نمی رسد. بنابراین ادعای اینکه یکی از عوارض لیزر بیکینی این است که سبب ناباروری می شود کاملا بی پایه و اساس است.

عوارض لیزر بیکینی در طب سنتی

کارشناسان طب سنتی معتقدند که موهای زائد می ‌توانند مواد دفعی بدن را دفع کند، به همین دلیل سوزاندن آن ‌ها با لیزر می تواند عوارضی برای بدن به همراه داشته باشد و باعث حبس دوده در بخش ‌های بدن می ‌شود. یک لوله بخاری را تصور کنید که چگونه ضایعات آتش را خارج می کند، موهای زائد بدن هم به همین ترتیب فضولات بدن را دفع می نمایند. البته باز هم ذکر می شود که در پزشکی، عوارض لیزر بدن تنها محدود به عوارض ناچیز ذکر شده در بخش های قبل می شود و خطری برای سلامتی ندارد.

خطرات لیزر بیکینی چیست؟

با توجه به شایعات غیر واقعی و غلطی که در مورد لیزر ناحیه بیکینی رواج پیدا کرده شما هم احتمال دارد از انجام این روش ترس داشته باشید در حالتی که لیزر بیکینی با استفاده از اشعه لیزر های کوچک و با حرارت بالا انجام می‌ گردد و تحت این شرایط همان گونه که توضیح داده شد، عارضه جدی و خطرناکی در پی نخواهد داشت احتمال دارد این لیزر ها سبب بروز عوارض موقتی و سطحی بعد از انجام پروسه حذف مو شوند. تحریک و سوزش پوست و تغییر رنگ دانه ‌ها از جمله عوارض لیز بیکینی رایج در میان مراجعه کنندگان به شمار می روند که همگی این موارد گذرا بوده و بعد از گذشت چند روز رفع خواهند شد.

آیا لیزر بیکینی برای بانوان بالای ۶۰ سال هم موثر است؟

بله، لیزر برای بانوان بالای ۶۰ سال هم می ‌تواند موثر باشد. با توجه به فعالیت لیزر در رابطه با حذف موهای زائد، این روش برای افرادی که مو های بیشتری دارند یا پوست آن ‌ها برای تکنیک ‌های دیگر حذف مو حساس است، مناسب است. با این وجود، باید بدانید که موثر واقع شدن لیزر جهت حذف موهای زائد به عوامل گوناگونی همچون نوع پوست، رنگ پوست، سن و سلامتی شخص بستگی دارد. به جهت اینکه بتوانید مناسب ترین نتیجه را از لیزر بدست آورید، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت نمایید و پیشنهادات او را در این زمینه دنبال کنید.

سخن پایانی

برای اینکه عوارض بیکینی را به حداقل ممکن برسانید نیاز است که به سک کلینیک و پزشک متخصص و معتبر مراجعه کنید. ((کلینیک زیبایی)) به عنوان یکی از معتبرترین کلینیک های سراسر کشور در حوزه لیزر و زیبایی خدمات بسیار متنوع و با کیفیتی را ارائه می دهد. شما عزیزان می توانید همین حالا جهت مشاوره و رزرو وقت، با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید. باید بدانید که این کلینیک به عنوان یکی از مجهزترین مراکز کشور در سال های اخیر شناخته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *