مقالات

عوارض لیزر بدن

عوارض لیزر بدن چیست؟ کلینیک زیبایی

عوارض لیزر بدن چیست؟

عوارض لیزر بدن همواره یکی از مواردی است که باعث می شود متقضیان از انجام لیزر مردد شوند و حتی گاها از انجام این کار خودداری کنند. اما آیا واقعا عوارض لیزر بدن آنقدر زیاد است یا مواردی که پیرامون عوارض لیزر بدن گفته می شود تنها شایعه است؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب در رابطه با این مورد یعنی عوارض لیزر بدن صحبت کنیم.
لیزر موهای زائد یکی از جدیدترین راه ها جهت از بین بردن همیشگی موهای زائد بدن است. این روش مزایای زیادی دارد ولی از آنجا که دستگاه های لیزر به وسیله اشعه سبب از بین رفتن موهای زائد بدن می شوند؛ پرسشی که بسیاری از اشخاص می پرسند این است که عوارض لیزر بدن چیست؟
یکی از عللی که اشخاص اقدام به لیزر جهت از بین بردن موهای زائد خود نمی کنند؛ ترس از عوارض لیزر بدن است. اما این ترس بیشتر به علت اطلاعات ناکافی است که در این زمینه دارند. یکی از فکر های غلطی که این اشخاص دارند این است که عمق نفوذ اشعه به لایه های زیرین است. اگر شما نیز این تصور اشتباه را دارید بایستی خیال شما را در مورد این موضوع راحت کنیم که عمق نفوذ اشعه لیزر در پوست فقط در حد نیم تا 1 سانتی متر است و این مقدار در حدی است که اشعه لیزر به ریشه موهای زائد برسد و به هیچ عنوان این اشعه به لایه های زیرین پوست نفوذ نمی کند.

عوارض لیزر بدن چیست؟ کلینیک زیبایی

آیا لیزر کل بدن عوارض دارد؟

لیزر بدن با وجود اینکه می ‌تواند لطافت را به پوست بدن شما هدیه کند، عوارض و معایبی نیز به همراه دارد. عوارض لیزر بدن می ‌تواند در صورت عدم بهبود تشدید گردد. ولی بهتر است جهت درمان این عوارض نخست با عوارض لیزر مو های زائد بدن آشنا شوید. باید دانست که عوارض لیزر بدن که در ادامه گفته می شود به هیچ وجه احتمال بروز بالایی ندارد و برای همه افراد اتفاق نمیافتد و تنها زمانی رخ می دهد که لیزر در مرکزی نامعتبر و توسط افراد کم تجربه و دستگاه های غیر استاندارد انجام شود.
در اینجا با شایع ترین عوارض لیزر بدن آشنا می شویم:

سوختگی پوست
یکی از عوارض شایع لیزر موهای زائد بدن، احتمال سوختگی پوست است. هنگامی که اشعه لیزر زیاد باشد، و اپراتور کار خود را به درستی انجام ندهند و یا اینکه از دستگاه نامناسب جهت لیزر استفاده شود و …. پوست بدن احتمال دارد دچار سوختگی شود. سوختگی به وجود آمده پس از مدت کوتاهی با استفاده از کرم‌ های ترمیم کننده درمان خواهد شد.

درد
درد یکی دیگر از عوارض لیزر بدن است که کوتاه مدت است و معمولا به همان جلسه لیزر ختم می‌ شود. خوشبختانه امروزه با استفاده از دستگاه ‌های لیزر جدید که سیستم خنک کننده دارد، درد در زمان لیزر کاهش پیدا می ‌کند.

قرمزی و التهاب
قرمزی و التهاب به طور معمول یکی از شایع‌ ترین عوارض لیزر بدن و سایر روش‌ های درمانی است. قرمزی و التهاب پس از لیزر دائمی نیست و با گذشت زمان برطرف خواهد شد. استفاده کردن از کمپرس سرد می ‌تواند مقداری از این التهابات بکاهد. در مواقع زیادی استفاده از استروئیدهای موضعی نیز می ‌تواند این علائم را کاهش دهد.

پوسته پوسته شدن
یکی از موارد که به عنوان عوارض لیزر بدن شناخته می ‌شود، پوسته پوسته شدن پس از انجام لیزر است. البته این عارضه تنها برای درصد کمی از اشخاص ایجاد می ‌شود و با رعایت نکات مراقبتی می ‌توان شدت این موضوع را کاهش داد. پوسته پوسته شدن پس از لیزر سبب خشک شدن سطح پوست و آسیب‌ پذیر شدن سطح پوست می گردد. از این رو مناسب جهت جلوگیری از آن از کرم‌ های مرطوب کننده استفاده نمایید.

عوارض لیزر بدن برای دختر کلینیک زیبایی

روشن تر شدن پوست (هایپوپیگمنتیشن)
کم شدن رنگدانه‌ های پوستی و روشن شدن پوست بدن یکی از عوارض لیزر بدن است که گذرا است. علت بروز این عارضه دقیقا معلوم نیست و معمولا پس از گذشت چند ماه از بین خواهد رفت. به طور معمول دوری از آفتاب، استفاده از ضد آفتاب به مدت زمان شش هفته می‌ تواند احتمال ایجاد این عارضه را کاهش دهد. از دیگر مواردی که می‌ تواند سبب روشن شدن پوست پس از لیزر شود می ‌توان به زمان تابش کوتاه، استفاده از دستگاه با طول موج نامناسب، استفاده از روش های خنک سازی و… اشاره نمود.

تیره تر شدن پوست (هایپرپیگمنتیشن)
یکی دیگر از عوارض لیزر بدن، تیره تر شدن پوست یا هایپرپیگمنتیشن است. این مورد نیز گذرا و موقتی است و پس از گذشت ۳ الی ۴ هفته بهبود پیدا می ‌کند.

تاول
سوختگی و تاول از اصلی ترین عوارض لیزر موهای زائد بدن است. در صورت کم تجربه بودن و حرفه ‌ای نبودن اپراتور لیزر، سطح پوست دچار سوختگی و تاول خواهد گشت. از این رو بهتر است جهت لیزر به یک کلینیک معتبر همچون کلینیک زیبایی مراجعه نمایید. امروزه جهت پیشگیری از سوختگی و تاول سطح پوست، از روش های گوناگون خنک سازی و استفاده تجهیزات و دستگاه‌ های خنک کننده استفاده می‌ کنند.

اسکار و زخم
اسکار های روی سطح پوست را نمی‌ توان به عنوان یکی از عوارض لیزر بدن در نظر گرفت. اسکار و زخم پوست زمانی خود را نشان می ‌دهد که اپراتور لیزر کار خود را درست انجام نداده باشد.

آسیب به چشم
در لیزر جهت از بین بردن فولیکول‌های مو از اشعه‌ پر قدرتی استفاده می شود. این اشعه می ‌تواند برای سلامتی چشم‌ خطرناک باشد و سبب کم بینایی شخص شود. در کلینیک ‌های درمانی از عینک محافظ مخصوص جهت پیشگیری از آسیب زدن به چشم استفاده می ‌کنند.

ضخیم شدن موهای کرکی
تنها برای از بین بردن موهای ضخیم و مشکی بدن می‌توان از لیزر استفاده کرد.لیزر به هیچ عنوان نمی‌تواند موهای کرکی را از بین ببرد، استفاده از لیزر جهت از بین بردن موهای کرکی می‌ تواند سبب ضخیم شدن موهای کرکی گردد.

عفونت پوستی
در صورت آسیب دیدن اپیدرم، عفونت باکتریایی رخ ایجاد می شود. این یکی از عوارض لیزر بدن است که بسیار نادر است و در صورتی که نشانه های عفونت را مشاهده نمودید از کرم‌ های آنتی بیوتیک و موضعی استفاده نمایید. تعداد زیادی از مراجعین سابقه تبخال زدن دارند، از این رو پس از لیزر دچار تبخال می ‌شوند. به طور معمول تبخال ‌های قسمت تناسلی، لب و…. در اثر ویروسی به اسم هرپس در بدن ایجاد می‌ شود. البته تبخال پس از لیزر، عارضه رایجی نیست.

عوارض لیزر بدن برای زنان کلینیک زیبایی

علت بروز عوارض پس از لیزر چیست؟

لیزر روشی ایمن و نسبتا کم‌ عارضه است. با این حال همچون هر روشی احتمال بروز عوارضی وجود دارد. برای این که متوجه علت عوارض لیزر بدن بشوید، بایستی کمی در رابطه با اساس کار این روش صحبت کنیم. در این قسمت می‌ خواهیم به این موارد بپردازیم:
این که عوارض لیزر بدن چقدر باشد، به خصوصیات دستگاه و نیز رنگ پوست متقاضی بستگی دارد. افرادی که پوست تیره ‌تری دارند، بیشتر در معرض دچار شدن به عوارض پوستی هستند؛ زیرا که آن ‌ها ملانین بیشتری در پوست دارند. تیرگی پوست می ‌تواند به دلیل برنزه کردن و یا افزایش سن باشد و یا اینکه به شکب ژنتیکی پوست تیره ‌ای داشته باشید. به همین دلیل اگر قصد لیزر دارید، بایستی فعلاً از آفتاب گرفتن و سولاریم پرهیز نمایید.
عوامل دیگری که به شکل بالقوه می ‌توانند سبب افزایش احتمال بروز عوارض لیزر بدن شوند، شامل: طول موج لیزر، زمان تابش لیزر، اندازه‌ی قسمت تابش و استفاده‌ نامطلوب از روش های خنک‌ سازی پوست است.
هر مقدار طول موج دستگاه بیشتر و مدت زمان تابش لیزر کوتاه ‌تر باشد، احتمال ایجاد عوارض لیزر بدن کمتر می گردد. افزایش طول موج و کاهش زمان تابش سبب می ‌شود که انرژی کمتری جذب ملانین گردد. این موضوع در اپی ‌درم دیده می‌ شود البته در در پیاز مو هم همین مورد مشاهده می شود. پس در نهایت طول موج زیاد و مدت تابش کم سبب کاهش تاثیر لیزر بر حذف موها می گردد.
انتخاب درست پارامترهای مربوط به دستگاه لیزر، مثل طول موج و مدت زمان تابش به همراه استفاده از روش های اصولی خنک ‌سازی پوست، سبب به حداکثر رسیدن تاثیر لیزر و به حداقل رسیدن عوارض لیزر بدن می ‌شود. با توجه به این که دستگاه‌ های لیزر به طور معمول 1 یا نهایتاً 2 نوع طول موج را تولید می‌ کنند، بسیار اهمیت دارد که دستگاهی متناسب با رنگ پوست شخص انتخاب شود. اغلب مراکز لیزر مو های زائد تنها 1 دستگاه لیزر دارند.

عوارض لیزر بدن مردان

بعضی از مرسوم ‌ترین عوارض لیزر بدن برای آقایان عبارتند از:

  • ایجاد تاول ‌های پوستی و عفونت
  • ایجاد التهاب پوستی به شکلی مقطعی
  • احتمال پوسته پوسته شدن قسمت لیزر شده
  • ایجاد تغییر در رنگدانه‌ های پوست

البته همه این موارد و عوارض لیزر بدن برای آقایان به تنظیمات دستگاه بستگی دارد. اگر دستگاه درست تنظیم شده باشد هیچ یک از موارد بالا، اتفاق نمی ‌افتد و لیزر امن و بی‌ خطر خواهد بود.

عوارض لیزر بدن مردان کلینیک زیبایی

عوارض لیزر بدن برای دختر

موهای زائد قسمت بیکینی برای تعداد زیادی از اشخاص آزار دهنده است. موهای بیکینی معمولا رشد سریعی دارند و به همین علت برای تعداد زیادی از افراد ناراحت کننده است. یکی از نگرانی هایی که دختران جوان در رابطه با لیزر قسمت بیکینی دارند، آسیب به پرده بکارت به وسیله لیزر است. به همین جهت ترجیح می دهند از دیگر روش های قدیمی حذف موهای این بخش که زمان بر و دردناک است همچون اپیلاسیون، وکس و … استفاده نمایند. در حالی که استفاده کردن از لیزر علاوه بر درد کمتر، سبب حذف سریع تر این موهای زیاد از روی پوست می گردد.
همان گونه که ذکر کردیم عمق نفوذ لیزر محدود و تنها در حد چندین میلی متر است. لیزر موهای زائد نمی تواند به پرده بکارت دختران آسیبی زده و یا برای بخش تناسلی دختران مشکلی ایجاد کند. همچنین لیزر موهای زائد نمی تواند بر روی اندام ها و ساختارهای داخلی بدن تاثیری داشته باشد و به شکلی طراحی شده که فولیکول مو را هدف قرار می دهد. شما می توانید با خیالی آسوده از لیزر مو های زائد به عنوان راه حلی مناسب جهت حذف موهای بیکینی استفاده کنید.

عوارض لیزر بدن برای زنان

گاها خارش که از عوارض لیزر بدن است می تواند سبب ایجاد زخم نیز شود. همچنین احتمال دارد این آسیب های پوستی سبب ایجاد عفونت شوند، که البته این مورد بسیار نادر است. البته این موارد معمولا در نتیجه بی دقتی تکنسین یا حساسیت بسیار بالای پوست اتفاق می افتند.
تا 1 یا 2 روز بعد از جلسه، احتمال دارد احساس آفتاب سوختگی خفیفی داشته باشید. استفاده از کمپرس آب سرد یا کرم های مرطوب کننده می تواند مثمر ثمر باشد. اگر صورت را لیزر کرده اید، روز بعد می توانید مطابق معمول از مواد آرایشی استفاده نمایید. البته اگر حس التهاب داشتید، بهتر است آرایش را چند روزی به تعویق بیندازید.
در صورتی که عوارض لیزر که در بالا ذکر شد، ادامه دار شد و یا شدید تر شد؛ نیاز است سریعا با دکتر پوست مشورت نمایید.

عوارض لیزر بدن و صورت

از بین بردن موهای صورت، یک چالش همیشگی برای بسیاری از بانوان است. گزینه های موجود جهت از بین بردن موهای صورت نیز همچون سایر نقاط بدن متنوع است. شیو، بند انداختن یا استفاده از شمع چند راه رایج جهت خلاصی از موهای صورت است. لیزر موهای صورت، تاثیر مناسبی بر روی از بین رفتن دائمی موهای صورت دارد. دوره لیزر موهای صورت احتمال دارد طولانی تر از سایر مناطق بدن باشد و به جلسات بیشتری نیاز داشته باشد. زیرا موهای زائد صورت کمرنگ تر هستند و به همین دلیل تعداد جلسات بیشتری جهت رسیدن به نتیجه مورد نظر نیاز است.
در صورتی که عینک مخصوص ایمنی را در طول فرآیند لیزر درمانی مو های صورت استفاده نکنید، امکان ایجاد آسیب چشمی وجود دارد. همیشه در زمان درمان محافظ چشم را بپوشید تا از عوارض لیزر بدن و صورت در امان باشید.

عوارض لیزر بدن برای بارداری کلینیک زیبایی

عوارض لیزر بدن برای بارداری

احتمال دارد بعضی از بانوان باردار درخواست انجام لیزر داشته باشند. به علت آنکه گاهی اوقات در دوران بارداری، رشد موهای زائد در بدن به ویژه در قسمت های سینه و معده افزایش می یابد. اما بایستی بدانید که تعداد زیادی از این موهای زائد دوران حاملگی، به مرور برطرف می شوند و نیازی به لیزر جهت برداشت موهای زائد وجود ندارد.
لیزر موهای زائد در دوران حاملگی توصیه نمی شود. دلیل آن این است که هنوز در رابطه با عوارض لیزر موهای زائد در دوران بارداری، هیچ مطالعه ای به شکل مستقیم بر روی انسان انجام نگرفته است. پس، بی خطر بودن این مورد برای جنین هنوز به اثبات نرسیده است.

عوارض لیزر بدن در دوران شیردهی

به دلیل وجود عوارض احتمالی لیزر بدن در دوران شیردهی، لیزر در این دوره ممنوع است.در لیزر بایستی به این نکته توجه داشت که چرا لیزر برای بانوان شیرده ممنوع است. لیزر در دوران شیردهی احتیاج به بررسی دقیق جهت اطمینان از ایمنی مادر و فرزند دارد. اگرچه تحقیقات کمی در رابطه با تاثیرات و عوارض لیزر بدن بر شیر مادر و نوزادان شیرده انجام شده است، ولی به شکل کلی توصیه می گردد در دوران شیردهی از لیزر درمانی اجتناب کنید. این به این علت است که بعضی از مواد شیمیایی مورد استفاده در لیزر درمانی احتمال دارد برای نوزاد ضرر داشته باشد و گرمای تولید شده به وسیله لیزر هم می تواند بر ساخت شیر تأثیر بگذارد. اگر لیزر درمانی نیاز است، مهم است که با یک متخصص لیزر درمانی مشورت کنید تا در رابطه با خطرات و مزایای آن صحبت نماید و یک برنامه ایمن برای مادر و کودک تهیه نمایید.
باید گفت که تغییرات هورمونی در دوره شیردهی بر روی نتیجه لیزر تاثیر منفی می‌ گذارند؛ به‌ عبارتی دقیق تر بدن زنان در دوره شیردهی مملو از هورمون و تغییرات آن است. این تغییرات هورمونی با لیزر کردن، سبب بروز عوارض جانبی گوناگون می ‌شوند. رشد مو زنان در این دوره، تحت تاثیر هورمون است که چرخه رشد مو را در بدن زنان شیرده تغییر می ‌دهند و باعث نرسیدن به نتیجه دلخواه از لیزر می ‌شوند.
هایپرپیگمانتاسیون، به معنای افتادن لکه بر روی قسمت های گوناگون پوست است. این بیماری به علت تجمع غیر عادی رنگ ‌دانه ‌ها بر روی سطح پوست رخ می ‌دهد. لیزر در دوران شیردهی، می ‌تواند احتمال بروز هایپرپیگمانتاسیون را در زنان افزایش دهد.

عوارض لیزر بر غدد لنفاوی

یکی از عللی که بعضی از افراد جهت استفاده از لیزر در قسمت زیر بغل ترس دارند، شایعاتی مبنی بر تاثیر لیزر بر غدد لنفاوی و تشکیل سرطان و تورم غدد لنفاوی در این بخش از بدن است. با توجه به اینکه طول موج استفاده شده در لیزر توانایی نفوذ به عمق کمی را دارد، پس بر روی غدد لنفاوی هیچ تأثیر منفی ای نخواهد داشت و می ‌توان گفت زمینه ساز ایجاد بیماری هم نخواهد بود.
با توجه به همه مطالب گفته شد، بایستی نتیجه گرفت که لیزر زیر بغل خطری برای غدد لنفاوی در بخش زیر بغل نخواهد داشت. احتمال دارد لیزر درمانی با عوارض جانبی همراه باشد ولی مدت زمان ماندگاری این عوارض، کوتاه مدت است و بعد از گذشت چند روز از بین خواهد رفت.

عوارض لیزر از نظر طب سنتی

کارشناسان طب سنتی اعتقاد دارند که موهای زائد می ‌توانند مواد زائد بدن را دفع نمایند، به همین علت سوزاندن و از بین بردن آن‌ها عوارض زیادی برای بدن به همراه دارد و سبب حبس دوده در قسمت ‌های بدن می ‌شود. یک لوله بخاری را تصور نمایید که چگونه دوده و ضایعات آتش را خارج می نماید، موهای زائد بدن نیز به همین صورت فضولات بدن را دفع می ‌کند. البته باز هم گفته می شود که در علم نوین پزشکی، عوارض لیزر بدن تنها محدود به عوارض خفیف و ناچیز ذکر شده در قسمت های قبل می شود و خطری برای سلامتی ندارد.

عوارض لیزر از نظر طب اسلامی

عوارض لیزر بدن از نظر طب اسلامی به این صورت است که: اگر به مو به‌ عنوان روشی جهت دفع مواد زائد بدن نگاه کنیم متوجه می شویم که لیزر چه عوارضی در پی خواهد داشت؛ این موضوع سبب حبس دوده در بدن و ایجاد سوء مزاج در قسمتی می گردد که مو از آن می ‌روید. انجام لیزر سبب بروز خشکی و در درازمدت لکه ‌های تیره پوستی خواهد شد اگر خیلی ناچار به انجام این روش درمانی هستید بهتر است پاکسازی مزاج پیش از لیزر انجام گیرد.

برای پیشگیری از عوارض لیزر بدن باید چه کار کنیم؟

جهت جلوگیری و کاهش عوارض لیزر بدن، بهتر است به مراقبت‌ های پس از لیزر توجه نمایید. این نکات مراقبتی می ‌تواند عوارض لیزر بدن را کاهش دهد. ازجمله راه ‌های کاهش عوارض لیزر بدن می ‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب اجتناب کنید.
  • به هیچ وجه از سولاریوم جهت برنزه کردن استفاده نکنید.
  • جهت کاهش التهابات بهتر است از لوسیون پس از هر جلسه لیزر استفاده کنید.
  • بهتر است تا چند ساعت پس از لیزر از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده نکنید.
  • نوشیدن آب زیاد می‌ تواند به از بین بردن عوارض کمک بسیاری کند.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با عوارض لیزر بدن صحبت کردیم و تلاش نمودیم تا جوانب مختلف این موضوع را بررسی کنیم. همانطور که گفته شد عوارض لیزر بدن در صورتی رخ می دهند که به مرکزی غیر معتبر مراجعه نمایید. در مقابل اگر در مرکزی معتبر، همچون ((کلینیک زیبایی)) که یکی از معتبرترین کلینک های سراسر کشور است، لیزر درمانی را انجام دهید، به عوارض لیزر بدن مبتلا نخواهید شد و حتی در صورت ایجاد، عوارض بسیار کوتاه مدت و گذرا خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *