خدمات

لیزر بدن

لیزر موهای زائد بدن با کلینیک زیبایی

لیزر موهای زائد چیست؟

لیزر بدن موضوع اصلی این مطلب است. اگر از اصلاح موهای زائد با ژیلت یا دستگاه اپیلاسیون راضی نیستید، استفاده از لیزر موهای زائد به جهت از بین بردن این مو ها احتمالا گزینه ‌ای جذاب برایتان باشد. به طور کلی فرآیند لیزر بدن خانم ها و لیزر بدن آقایان یکی از رایج ‌ترین تکنیک های اصلاح است که در آن از نور لیزر با شدتی متناسب استفاده می گردد. طی این روش نور لیزر به فولیکول ‌های مو تابانده شده، پس از آن رنگدانه‌‌ های فولیکول ‌ها نور را جذب کرده و مو ها از بین می ‌روند. در حقیقت افزایش دما در ریشه‌ مو های زائد همان چیزی است که سبب از بین رفتن فولیکول می ‌شود. پس از آن، بعد از تخریب فولیکول بخاطر تابش لیزر، رشد مو متوقف شده و پس از حدود ۱ الی ۲ هفته، مو ها ریزش می ‌کنند. ولی در بحث لیزر موهای زائد همواره سوالاتی مطرح است که در این مطلب قصد داریم به بررسی آن ها بپردازیم.
در ابتدا بایستی به این نکته اشاره نماییم که به هر مویی، موی زائد نمی گویند. برخی از اشخاص به شکلی طبیعی بدن شان پر مو است و این موضوع به شکل ژنتیکی در آن ها دیده می شود. باید گفت که به تناسب فرهنگ در جوامع، رشد موی بیش از اندازه در بانوان مطلوب و خوشایند نیست و برای آن ها مشکل ساز می شود. موی زائد به موی کلفتی می گویند که در خط میانی همچون صورت، سینه و دور ناف پیدا می شوند. در حقیقت موهای زائد با مو های سراسر بدن تفاوت دارند و رشد بیش از اندازه آن ها سبب مشکل و ناراحتی در بانوان می شود.
لیزر یک پرتوی نور است، ولی نوری که ویژگی‌ های فیزیکی ویژه ای دارد و پر انرژی است. لیزر ها در پزشکی و صنعت استفاده ‌های بسیاری دارند. در صنعت جهت برش و در پزشکی از لیزر جهت جراحی ‌های گ.ناگون همچون جراحی چشم استفاده می ‌شود.
لیزر های گوناگونی جهت حذف موهای زائد استفاده می ‌شوند. فناوری‌های الکساندریت و دایود از جمله لیزر های رایج برای حذف موهای زائد هستند. این لیزر ها از لحاظ کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند. به طور مثال الکساندریت اغلب برای افرادی موثر است که پوستی روشن دارند و Nd:YAG اغلب برای پوست‌ های تیره استفاده می گردد. این تفاوت کاربردی به علت تفاوت خاصیت ‌های لیزرها همچون فرکانس و طول موج است.
لیزر بر روی فولیکول ‌های مو های زائد اثر می ‌گذارد. لیزر حذف مو های زائد به نحوی طراحی شده که سبب داغ شدن پیاز مو و آسیب دیدن فولیکول‌ ها گردد. فولیکول‌ ها ارگان کوچکی داخل پوست هستند که مو های بدن را می ‌سازند. با آسیب دیدن پیاز مو، رشد مو برای همیشه متوقف خواهد شد.
نکته‌ مهم این است که گرمای لیزر سبب آسیب دیدن و از کار افتادن فولیکول ‌ها شده، ولی این آسیب کاملاً انتخابی است. یعنی به شکل همزمان آسیبی به پوست و بافت‌ های پیرامون فولیکول وارد نمی ‌شود. این روش می ‌تواند بین ۷۰ الی ۹۰ درصد موهای زائد را از بین ببرد. به همین دلیل از نظر علمی می‌ گوییم لیزر سبب کاهش دائمی موهای زائد می ‌شود و نه حذف همیشگی موهای زائد. زیرا در یک دوره‌ درمانی نمی ‌توانیم ۱۰۰ درصد موها را از بین ببریم. اما آن ۷۰ الی ۹۰ درصدی که طی درمان حذف شده‌ اند، دیگر هیچ‌ وقت رشد نخواهند نمود.

چند نوع لیزر بدن داریم؟

در اینجا به معرفی انواع لیزر موهای زائد بدن می پردازیم:

لیزر روبی

به عنوان قدیمی ترین دستگاه لیزر، دستگاهی است که دارای تحقیقات بالینی بسیاری جهت اثبات موثر بودن در حذف موهای زائد را دارا می باشد. از آن جایی که این دستگاه نسبت به سایر دستگاه ها، دارای بیشترین مقدار جذب نور در ملانین است، برای موهای نازک و پوست و موهای تیره و روشن مناسب ترین گزینه است البته هنوز اثبات نشده است که بر مو های قرمز تاثیر چندانی دارد یا نه. به علت جذب بالای نور به وسیله ملانین، استفاده از این لیزر در پوست های تیره تر توصیه نمی گردد، چرا که احتمال دارد سبب ایجاد تغییر رنگ پوست شود. هر چند امروزه دستگاه های پیشرفته تر با تاثیر بهتر از روبی موجود می باشند.
نقطه ضعف روبی سرعت کمتر آن نسبت به سایر مدل ها و نیز ظرفیت درمانی کوچک آن است. این بدین معناست که جهت دستیابی به نتیجه ای بلند مدت در قیاس با دیگر لیزر موهای زائد به جلسات درمانی بیشتری احتیاج است.

مزایا لیزر روبی

  • کاهش و از بین بردن همیشگی موهای زائد
  • درد و ناراحتی در زمان استفاده از این لیزر کمتر از دیگر لیزر ها است.
  • استفاده از دستگاه‌ های خنک کننده که عوارض سوختگی را کاهش می ‌دهد.
  • موهایی که بعد از انجام درمان دوباره رشد می ‌کنند به طور معمول نازک ‌تر و کم پشت‌ تر هستند.
  • معایب لیزر روبی
  • برای پوست‌ های تیره و برنزه چندان مناسب نیست.
  • درمان سطوح نسبتاً کوچک
  • نرخ ارسال پالس کند است که یعنی مدت زمان طولانی ‌تری برای درمان نیاز می ‌باشد.
  • قدیمی بودن روش و جایگزینی آن با روش ‌های مؤثرتر
  • خطر سوختگی، التهاب، سرخ شدگی و تغییر رنگ پوست

لیزر آی پی ال IPL

لیزر ها از نور تک رنگ در طول موج استفاده می کنند، ولی IPL از پرتو نور چند رنگ، غیر متمرکز و دارای طیف گسترده جهت تابش بر پوست و هدف گیری ملانین استفاده می کند. IPL قادر است نواحی بزرگ تر را با سرعت بالا تری هدف بگیرد این در حالی است که لیزر را بیشتر بر روی قسمت خاصی تمرکز می کند.
به عنوان یکی از بی خطرترین روش های حذف موهای زائد، اثر گذاری این نوع دستگاه بر روی پوست های تیره و در طولانی مدت، همچون لیزر نیست.
به طور معمول این نوع نسبت به دیگر لیزر ها ارزان تر است و درد پایین تری نیز دارد. نتیجه به دست آمده با روش IPL هم به خوبی لیزر نیست. اصلی ترین مزیت استفاده از IPL این است که می توان علاوه بر لیزر بدن با تعویض فیلتر دستگاه به درمان عارضه های گوناگون پوستی همچون پیگمانتاسیون، آکنه و جوانسازی پوست نیز پرداخت.

مزایای لیزر IPL

  • می‌ تواند بخش ‌های بسیاری از پوست را تحت درمان قرار دهد
  • از لیزر های دیگر ارزان ‌تر است
  • ایجاد درد در این روش کمتر از روش ‌های مبتنی بر استفاده از پرتو لیزر است

معایب لیزر IPL

  • اغلب برای درمان پوست‌ های روشن کاربرد دارد و موثر است
  • این تکنولوژی قدیمی است و امروزه از آن چندان استقبال نمی ‌شود
  • به ‌طور کلی می ‌توان آن را کم اثر تر از لیزر درمانی جهت لیزر موهای زائد دانست

لیزر دایود

لیزر دایود یکی از مدرن ترین لیزر ها در بازار است. همچون لیزر الکساندرایت داری عمق نفوذ بالا در فولیکول مو است، که سبب محافظت از پوست در مقابل اشعه و در نتیجه درمانی بی خطر تر می شود. این خاصیت، لیزر دایود را برای پوست های تیره بی خطر کرده، هر چند از آن جایی که تحقیقات بلند مدتی در رابطه با درمان پوست های تیپ شش انجام نشده است، این لیزر جهت لیزر بدن پوست های تیپ 6 توصیه نمی شود.
طول موج بالا، این امکان را به پزشک می ‌دهد که به عمق بیشتری از پوست نفوذ کند تا از آسیب رسیدن به ملانین موجود در سطح پوست جلوگیری به عمل آورد و به شکل مستقیم، تنها فولیکول موی زائد را مورد هدف قرار دهد.
از نظر علمی، طول موج بلند تر کمک می ‌کند از آسیب ‌های پوستی که در انواع لیزر با طول موج کوتاه ‌تر حاصل می‌ شود، پیشگیری شود. لیزر دایود، گزینه خوبی برای موهای ضخیم و تیره، به خصوص در ناحیه بیکینی به حساب می‌ آید.
لیزر دایود ثابت کرده که برای پوست های تیپ 1 تا 5 نتایج فوق العاده ای بر جای می گذارد. جدید بودن این روش به این معناست که هنوز تحقیقات کافی در رابطه با نتایج آن در بلند مدت انجام نشده است. نتایج موجود، نشان دهنده کاهش 70 درصدی مو های زائد پس از گذشت 18 ماه لیزر بدن با این دستگاه می باشد.
در حقیقت دایود برای پوست های روشن تا متوسط طراحی شده است و بر روی مو های تیره بهترین تاثیر را می گذارد. توانایی آن جهت پوشش نواحی بزرگ، آن را به انتخابی مناسب برای لیزر موهای زائد کمر و ناحیه بیکینی تبدیل نموده است.
در رابطه با عوارض جانبی، حتی با وجود نفوذ بیشتر، هنوز نیز احتمال هایپرپیگمانتاسیون و اسکار وجود دارد. در اغلب موارد عوارض جانبی موقتی هستند. البته عمق نفوذ زیاد سبب می شود درمان با این روش دردناک تر هم باشد. احتمال ایجاد کهیر با این نوع لیزر بیشتر از سایر مدل ها می باشد.

مزایای لیزر دایود

  • طول موج بالا تر قابلیت نفوذ بیشتر در پوست را می ‌دهد
  • درمان بخش‌ ها و قسمت های بزرگ در بدن
  • بازیابی سریع
  • درمان مؤثر پوست ‌های تیره‌ تر
  • طول موج قابل تنظیم
  • کاهش احتمال آسیب به لایه اپیدرمیس پوست

معایب لیزر دیود

  • می‌ تواند سبب ایجاد کهیر شود
  • عوارض جانبی که احتمال دارد شامل سوختگی و تغییر رنگ پوست باشد
  • عدم وجود مطالعات کافی در رابطه با عوارض جانبی در طولانی مدت

لیزر ND:YAG

این لیزر یکی از مدرن ترین لیزر کامل بدن در بازار می باشد و به طور خاص برای حذف موهای زائد پوست های برنزه و تیره ساخته شده است. این نوع دستگاه برای پوست های نوع 1 تا 6 کاربرد دارد و ثابت شده که در کاهش رشد مو در تمان تیپ های پوستی موثر است. به علت جدید بودن این لیزر هنوز تحقیقات کافی در مورد تاثیر بلند مدت آن انجام نشده است. به علت عمق بالای نفوذ آن نسبت به سایر لیزر ها، لیزر این لیزر موهای زائد می تواند از رنگ دانه های تیره رنگ پوست هم بگذرد و مستقیم به سراغ هموگلوبین های فولیکول مو برود.
خطر سوختگی و زخم در همه تیپ های پوستی در این لیزر وجود دارد زیرا که بر خلاف سایر مدل ها، ملانین نخستین رنگدانه هدف قرار گرفته شده نیست. یکی از مزایای این نوع لیزر قابلیت تنظیم عمق نفوذ به مقدار کم تر است تا بتواند مو های نازک تر نزدیک به سطح پوست را هدف بگیرد، ولی به هرحال موثر بودن آن به شکل کامل در این روش اثبات نشده است.
هنوز اثبات نشده است که این لیزر بر روی موهای روشن تاثیر دارد یا خیر، در عین حال همچون لیزر دایود، میزان نفوذ بالای آن می تواند لیزر بدن را دردناک کند، هرچند تعداد زیادی از افراد می گویند درد آن قابل تحمل است.

مزایای ND:YAG

  • این سیستم می ‌تواند جهت لیزر بدن همه انواع پوست‌ ها، شامل پوست‌ های تیره و زرد رنگ مردم آسیای شرقی، مورد استفاده قرار گیرد.
  • تأخیر در زمان رشد دوباره در زمان استفاده از این لیزر بیشتر از دیگر لیزر ها است.
  • نواحی بزرگ سطح پوست با کمک این لیزر می ‌توانند به شکل مؤثر درمان شوند.
  • در حال حاضر پیشرفته ‌ترین تکنولوژی را در بین روش‌ های لیزر درمانی ارائه می‌ کند.

معایب ND:YAG

  • احتمال دارد دردناک باشد
  • عدم وجود تحقیقات بر اثرات بلند مدت
  • بر موهای نازک و روشن تأثیر اندکی دارد
  • لیزر الکساندرایت

این دستگاه دارای طول موج ۷۵۵ نانومتری است و یکی از جدید ‌ترین دستگا های لیزر بدن دنیا برای از بین بردن موهای زائد است. طول موج کوتاه ‌تر، درمان را برای پوست ‌های روشن تر به نسبت تیره، موثرتر می کند. از آن جایی که الکساندرایت از اندازه بزرگ ‌تری برخوردار است، سبب می‌ شود نواحی بزرگ ‌تر سریع ‌تر درمان شوند.
این لیزر مناسب ترین تاثیر و کم ‌ترین عارضه را دارد و در نژاد ایرانی استفاده از این نوع لیزر بدن مناسب و پر طرفدار است چرا که این نوع لیزر مناسب تیپ پوستی ۱ الی ۴ می ‌باشد. مکانیسم آن جهت رفع موهای زائد بر پایه جذب انتخابی نور بنا شده است که در آن لیزر بدون آن که به سطح پوست آسیبی برساند وارد پوست شده و جذب فولیکول‌ های مو های زائد می‌ شود. در این وضعیت آسیب ‌های بافتی در فولیکول مو در حداکثر مقدار خود و دریافت محیطی در حداقل است. رنگدانه ملانین در اپیدرم پوست بسیار کم و در مقابل به اندازه زیادی در مو تجمع یافته است پس ملانین بهترین و اصلی ترین ماده بیولوژیکی هدف برای بکارگیری جذب انتخابی لیزر به جهت رفع موهای زائد است.
هر چه مو ها تیره ‌تر باشند، تاثیر لیزر بالا تر است و بهترین نتایج با الکساندرایت برای اشخاص با پوست روشن و دارای موی سیاه به دست می ‌آید.
لیزر موهای زائد بر روی موهای سفید و کرکی اثری ندارد. هیچ دستگاه لیزری نمی ‌تواند به شکل کامل موهای بدن را به طور داسمی از بین ببرد و هدف از لیزر کامل بدن، کاهش طولانی مدت تراکم مو های زائد، کاهش سرعت رشد این مو ها و کاهش ضخامت مو تا اندازه ای که مورد رضایت شخص باشد خواهد بود. یکی از ئیژگی های منحصر به فرد این نوع دستگاه، قابل تنظیم بودن طول موج و مثدار انرژی برای از بین بردن هر نوع مو می ‌باشد. بعضی کارشناسان لیزر الکس را اثرگذار ترین لیزر می ‌دانند.

کاربرد لیزر الکساندرایت

  • حذف موهای زائد
  • درمان لکه های پیری
  • درمان رگ های عنکبوتی
  • پاک کردن تتو
  • درمان لک های مادرزادی عروقی

لیزر الکساندرایت سرعت بیشتری نسبت به سایر مدل های لیزر دارد و اندازه بخشی که درمان می کند، بیشتر است. پس انتخاب مناسبی جهت درمان نواحی بزرگ با سرعت زیاد است. این دستگاه دارای عمق نفوذ خوبی می باشد و آن را به یکی از سریع ترین روش های موجود تبدیل نموده که به جلسات درمانی کم تری احتیاج دارد.
علاوه بر آن اثبات شده است که در حذف مو های نازک تر نسبت به سایر مدل ها تاثیر بالاتری دارد و آن را برای بخش هایی از بدن که دارای موهای ضخیم نیست، ایده آل نموده است. معایب سرعت زیاد این است که سبب می شود لیزر الکساندرایت نسبت به لیزر روبی دردناک تر باشد. با وجود طول موج بلندش همواره هم خطر تغییر رنگدانه پوست به علت جذب بالای نور به وسیله ملانین در پوست های تیره تر وجود دارد. پس برای پوست های نوع یک 1 الی 3 بهترین گزینه است. هر چند در تیپ پوستی 4 نیز کاربرد دارد اما اثر آن کمتر است.

مزایا لیزر الکساندرایت

  • سرعت بالای پالس که به معنی زمان کمتر جهت لیزر بدن است
  • مؤثر بر روی انواع رنگ پوست‌ ها با درجات روشنایی مختلف از سفید تا سبزه
  • جهت درمان موهای نازک مؤثر تر از دیگر لیزر ها است
  • پوشش بخش ‌ها و نواحی بزرگ بدن با مقدار و قدرت نفوذ بسیار

معایب لیزر الکساندرایت

  • برای پوست‌ های تیره مناسب نیستپ
  • احتمال دارد سبب تغییر رنگ دانه ‌های پوست شود
  • استفاده مکرر از آن احتمال دارد سبب ایجاد درد شود

لیزر موهای زائد چگونه عمل میکند؟

لیزر بدن از نور های مرئی و نامرئی جهت حذف موهای زائد و هدف قرار دادن رنگ دانه ‌های مو های زائد استفاده می‌ کند. این رنگ دانه ‌ها که ملانین اسم دارند، در پوست و مو وجود دارند. ملانین در درون ساقه مو و به اندازه بسیاری در اطراف فولیکول ‌های مو یافت می ‌شود. ملانین قابلیت جذب نور به خود را دارد. جذب نور لیزر و انرژی آن سبب افزایش گرمای ملانین می گردد.
بالا رفتن دما در ریشه مو همان چیزی است که سبب از بین رفتن فولیکول می شود. پس از تخریب فولیکول بر اثر تابش نور، رشد مو متوقف می شود و پس از حدود 1 الی 2 هفته، مو ها ریزش می‌ کنند و دیگر مویی در آن قسمت رشد نمی ‌کند. عملکرد لیزر موهای زائد بدن به این شکل است که نور لیزر، روی ملانین‌ های موجود در مو متمرکز می شود و با ایجاد حرارت سبب نابود شدن ریشه‌ مو می شود.
در لیزر موهای زائد بدن، طول موج نور مورد استفاده و نیز طول مدت پالس ‌ها بسته به رنگ پوست و مو تعیین می گردد. هدف اصلی و نهایی از این کار آسیب رساندن کنترل شده به فولیکول مو های زائد و از بین بردن آن بدون اثر گذاری بر بافت‌ های پیرامون و ایجاد هر گونه عوارض جانبی است.

چه دستگاهی برای لیزر موهای زائد خوبه؟

اگر در حال بررسی روش های حذف موهای زائد با لیزر بدن هستید، بسیار مهم است که همه گزینه های موجود را در نظر بگیرید. چه تفاوت هایی بین لیزر هایی که موجود است، وجود دارد؟ جهت انتخاب لیزر مناسب بایستی به رنگ پوست و نوع موی خود توجه کنید. همانطور که در بخش معرفی انواع لیزر دیدید، هر کدام از دستگاه ها برای دسته ای خاص از افراد، بسته به نوع پوست و موی شان، کاربرد دارند. پس نمی توان گفت که فلان دستگاه بهترین دستگاه لیزر بدن است چرا که هر شخص با توجه به شرایط خود بایستی مناسب ترین گزینه را انتخاب نماید.

لیزر بدن برای چه کسانی مناسب است؟

برای اینکه بدانیم آیا لیزر موهای زائد مناسب است یا نه، بایستی مشاوره‌ پوست و بررسی ‌های پزشکی انجام گیرد. لیزر جهت انجام کار به رنگدانه نیاز دارد، پس روی مو های بلوند و قرمز تاثیر نسبتا کمتری دارد و بر روی موهای خاکستری و سفید تقریبا کار نمی‌ کند!
لیزر بر روی پوست های مختلف، نتایج گوناگونی دارد و احتمال دارد در بعضی از انواع پوست ها بهتر و زودتر نتیجه بدهد. به طور معمول کسانی که پوست های روشن با موهای تیره دارند، مناسب ترین شرایط پوستی جهت لیزر موهای زائد را دارند.

لیزر کامل بدن شامل چه قسمت هایی است؟

همان گونه که قبل تر اشاره کردیم یکی از مطمئن ترین راه های رفع موهای زائد تمام بدن، لیزر فول بادی است. این روش درمانی نتیجه طولانی مدت ایجاد خواهد کرد. در لیزر کامل بدن، فولیکول موهای بدن به وسیله انرژی نوری سوزانده شده و از بین می روند.
لیزر کامل بدن هم در هزینه و هم در وقت اشخاص صرفه جویی می کند و در انتها هم نتیجه ای دلخواه به ارمغان خواهد آورد. توجه نمایید که لیزر فول بادی راه حلی موثر است که همگی افراد اعم از خانم و آقا با هر نوع پوست و مویی می توانند از آن استفاده کنند.

به طور کلی لیزر کامل بدن شامل موارد و بخش های زیر می باشد:

صورت

یکی از مهم ترین بخش های بدن که دارای مو می باشد، صورت است. با توجه به این که صورت نسبت به دیگر بخش های بدن بیشتر در معرض دید می باشد، تمیز و مرتب بودن آن بسیار اهمیت دارد. شما می توانید با انجام لیزر همگی مو های زائد صورتتان را به شکل دائم حذف نمایید.
نیاز به ذکر است که برخی از بانوان به دلیل وجود مشکلاتی از جمله اختلالات هورمونی مو های زائد بسیاری در صورت خود دارند. برای این اشخاص توصیه می گردد که نخیت دلیل رشد موهای زائد را پیدا کرده و پس از آن اقدام به شروع جلسات لیزر درمانی کنند. اگر جزو کسانی هستید که تنها در یک بخش مشخص از صورت خود دارای موهای زائد هستید، می ‎توانید با استفاده از لیزر کامل بدن آن ها را از بین ببرید.

زیر بغل

یکی از بخش های بدن که دارای موهای زائد زیادی می باشد، زیر بغل است. البته یکی از موارد موثر در افزایش موهای زائد زیر بغل شیو کردن زیاد می باشد. از این رو بیشتر پوست این ناحیه تیره می شود و احتمالاً شل شده باشد. با استفاده از لیزر بدون اینکه این قسمت شل یا تیره شود می توانید موهای آن را از بین ببرید.

قفسه سینه

قفسه سینه اغلب زنان بدون مو می باشد. ولی گاهی اوقات احتمال دارد به ‎علت مشکلات هورمونی، این بخش هم دارای موهای زائد ضخیم باشد. در این صورت بایستی نخست دلایل رشد موهای زائد را بررسی نمود و پس از آن برای استفاده از لیزر اقدام نمایید.

دست ها

یکی از بخش هایی که در بدن اغلب انسان ها بسیار پر مو می باشد، فاصله میان آرنج تا مچ می باشد. موهای زائد این بخش از بدن با لیزر از بین خواهند رفت. لازم به ذکر است که به طور معمول بازو های اکثر بانوان دارای موهای زائد نبوده و یا این که مو های آن نازک و ظریف است. اگر موهای زائد دست نازک باشد، بهتر است آن ها را لیزر نکنید. در حالتی که دارای موهای ضخیم هستید لیزر مو های زائد این بخش می ‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎تواند بهترین انتخاب باشد.

پاها

فاصله بین زانو تا مچ پا در اغلب اشخاص دارای مو های زائد تیره رنگ است. به طور معمول مو های زائد این بخش از بدن با استفاده از لیزر درمانی در کم ترین زمان ممکن از بین می روند. ران پا احتمال دارد دارای موهای زائد نازکی باشد که به وسیله پزشک متخصص تعیین می ‎گردد نیاز به لیزر دارد یا خیر.

شکم

از دیگر بخش های بدن که دارای موهای زائد است می توان به قسمت شکم اشاره کرد. در حالتی که شیو یا اپیلاسیون کرده باشید این موها ضخیم خواهند شد. در نتیجه اگر با چنین مواردی مواجه هستید می توانید با استفاده از لیزر کامل بدن برای حذف دائمی آن ها اقدام نمایید.

کمر و پشت بدن

برخی از اشخاص در بخش کمر و پشت بدن خود دارای موهای زائد هستند. لیزر درمانی قادر به حذف موهای این بخش از بدن می باشد.

بیکینی و باسن

بیکینی یکی از بخش های حساس بدن است که دارای موهای زائد زیادی می باشد. جهت حذف موهای زائد بخش بیکینی، لیزر درمانی می تواند مناسب ترین گزینه باشد. باید گفت که به طور کلی به تعداد جلسات بیشتری جهت رفع مو های زائد قسمت بیکینی نیاز است.

لیزر بدن درد دارد؟

مقدار دردی که در لیزر احساس می ‌شود، تحت تأثیر عوامل گوناگونی مثل تکنولوژی به کار رفته در دستگاه لیزر، مقدار رشد مو و جنس پوست قرار می ‌گیرد. در مجموع، لیزر بدن چندانی ندارد؛ اما با مقداری سوزش همراه است. همین سوزش هم در اشخاص گوناگون با درجه‌ های متفاوتی، خود را نشان می ‌دهد. با توجه به اینکه لیزر در چند جلسه انجام می‌ گیرد، درد ناشی از آن در جلسات نخست معمولا بیشتر است و کم ‌کم و در جلسات آخر از درد کاسته می‌ شود.

لیزر موهای زائد از چه سنی؟

هیچ سن خاصی نیست که در آن لیزر بدن زنان انجام گیرد. چه شما ۱۹ ساله یا ۹۰ ساله باشید، می توانید مو های زائد را از بین ببرید. پس هنگامی از بهترین سن جهت لیزر کامل بدن صحبت می شود، منظور سنی است که در آن شخص بهترین نتیجه ممکن را از رفع مو های زائد بدست می آورد. از آنجایی که این نوع درمان بی خطر است، هیچ نگرانی در رابطه با سن وجود ندارد. با این وجود، توجه به این موضوع مهم است که اثربخشی درمان احتمال دارد بسته به نوع مو متفاوت باشد. لیزر بدن در کسانی که موهای تیره و پوست روشن دارند بهترین کارایی را دارد.

لیزر بدن چه مدت طول میکشد؟

مدت زمان هر جلسه لیزر کامل بدن از چند دقیقه تا 1 ساعت متغیر است. در حالت کلی مدت زمانی که جهت لیزر کل بدن در هر جلسه لیزر نیاز است تقریبا ۴۵ دقیقه است.
در ادامه به مدت زمان لیزر بعضی از بخش های بدن به صورت تقریبی اشاره می کنیم:
صورت: لیزر این قسمت حدود ۱۵ دقیقه طول می ‌کشد.
دست: لیزر این بخش حدود ۱۵ دقیقه طول می ‌کشد.
پا: لیزر ساق پا حدود 20 دقیقه و لیزر کل پا ها ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌ کشد.
بیکینی: لیزر این ناحیه حدود ۵ تا ۱۵ دقیقه طول می ‌کشد.
زیر بغل: لیزر این قسمت حدود ۵ دقیقه طول می‌ کشد.

لیزر بدن با ژل خوبه یا بدون ژل؟

ژل خنک کننده یک بی حس کننده است که پیش از لیزر بدن بر روی پوست اعمال می شود. این ژل دارای موادی است که به بی حس شدن پوست کمک می نماید و لیزر درمانی را راحت تر می کند و درد را کاهش می دهد. به علاوه، خواص خنک کنندگی ژل می تواند به تسکین کاهش قرمزی و التهاب پوست کمک کند.
حال که نحوه عملکرد ژل خنک کننده لیزر کامل بدن را فهمیدیم، بیایید نگاهی به مزایای استفاده از ژل خنک کننده در طول لیزر بدن زنان روش بیندازیم:

درد را کاهش می دهد
لیزر موهای زائد می تواند ناراحت کننده باشد. ژل خنک کننده می تواند با راحت تر کردن لیزر بدن زنان به کاهش درد کمک کند.

تسکین دهنده التهاب است
خواص خنک کنندگی ژل می تواند به کاهش قرمزی و التهابی که احتمال دارد در طول لیزر بدن زنان رخ دهد کمک کند. این موضوع می ‌تواند به راحت‌ تر شدن و کاهش درد کمک کند.

کارایی را افزایش می دهد
زمانی که پوست بیش از اندازه گرم است، می تواند در توانایی لیزر جهت هدف قرار دادن موثر فولیکول موی زائد اختلال ایجاد کند. ژل خنک کننده به کاهش دمای پوست کمک کرده و کار لیزر را برای هدف قرار دادن فولیکول مو آسان تر می کند و اثربخشی را افزایش می دهد.

عوارض جانبی را کاهش می دهد
لیزر بدن می تواند عوارض جانبی همچون قرمزی، تورم و تاول ایجاد کند. استفاده از ژل در طول عمل می تواند با کاهش التهاب به کاهش خطر عوارض جانبی کمک کند.

مدت زمان لیزر کامل بدن

با توجه‌ به مطالب گفته شده بایستی گفت مدت زمان لیزر فول بادی به عوامل گوناگونی از جمله قسمت مورد نظر، ضخامت مو و حجم موهای بستگی دارد. نواحی بدن در لیزر کامل بدن شامل صورت، کمر، پا و… می‌ شود. در حقیقت با لیزر کامل بدن می ‌توان مو های زائد بدن را در کوتاه ‌ترین زمان با چند جلسه به شکلی تقریبا دائمی از بین برد. تعداد جلسات لیزر بدن با توجه ‌به عوامل گوناگونی همچون ضخامت مو، هورمونی بودن آن ‌ها و… متفاوت است.

فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد

به طور کلی می توان گفت به طور معمول فاصله زمانی جلسات نخستین لیزر به مدت چهار هفته و در مراحل بعدی شش هفته خواهد بود. توجه داشته باشید که لیزر موهای زائد، فریندی طولانی مدت است، و قطعاً جهت کسب نتیجه مناسب و رضایت بخش از آن نیازمند صبر خواهید بود.

لیزر بدن برای آقایان

در دنیای امروز، پوستی تمیز و زیبا، نشانه ‌ای از جذابیت است که برای هر دو جنسیت ارزشمند است. اگر چه در ابتدا لیزر بدن برای بانوان طراحی شده بود، ولی امروزه مردان هم از این فرصت جهت بهبود ظاهری و اعتماد به ‌نفس خود استفاده می ‌کنند. لیزر موهای زائد مردان از مزایایی مثل همیشگی بودن نتایج و کاهش رشد مو ها در قیاس با روش ‌های معمول همانند اپیلاسیون برخوردار است. این موضوع سبب می ‌شود تا برای مردانی که به دنبال راهی بلند مدت برای کاهش موهای زائد هستند، انتخابی جذاب باشد.

عوارض لیزر کامل بدن

عوارض روش‌ های درمانی گوناگون به چند شکل پدیدار می ‌شوند. بعضی عوارض طبیعی هستند. به هر حال در طی لیزر موهای زائد یا دیگر روش ‌های زیبایی، شما تغییری در ساختار طبیعی بدن ایجاد می‌ کنید و بایستی انتظار داشته باشید که بدن به آن تغییر واکنش نشان دهد. عوارض طبیعی مثل درد اندک، التهاب و قرمزی پوست ممکن است ایجاد ب‌شود. این عوارض لیزر موقتی هستند و به زودی ناپدید می‌ شوند.
بعضی عوارض لیزر موهای زائد همچون پوسته پوسته شدن، موقتی و طبیعی هستند؛ اما به ندرت مشاهده می ‌شوند. دیگر عوارض لیزر موهای زائد مانند تغییر رنگ پوست و اسکار، عوارض حاد این روش محسوب شده و به طور معمول ناشی از خطای درمانی هستند. در مجموع لیزر بدن روشی ایمن بوده و عوارض جانبی به ندرت مشاهده می‌ شوند.

هزینه لیزر کامل بدن

هزینه لیزر کامل بدن بسته به عوامل گوناگون متغیر است. این عوامل شامل منطقه، تعداد جلسات، میزان رشد موها و هزینه کلینیک می ‌شوند. هزینه لیزر کامل بدن می ‌تواند بسته به موارد ذکر شده بالا تر یا پایین ‌تر شود. برای درست ‌ترین تخمین از هزینه لیزر کامل بدن، مشاوره با یک کلینیک معتبر توصیه می ‌شود تا موارد شخصی ارزیابی شود و هزینه نهایی لیزر کامل بدن مشخص شود.

چه افرادی نبایست لیزر بدن انجام دهند؟

بعضی از عللی که مانع از انجام لیزر بدن می ‌شوند، مربوط به وجود بعضی بیماری ‌ها یا مصرف دسته ‌ای از داروها هستند؛ ولی بعضی دیگر از ممنوعیت‌ ها به سن، وضعیت شخص، سبک زندگی و یا بارداری شخص مربوط می‌ شوند. کسانی که در یکی از گروه ‌های زیر جای می‌ گیرند، بهتر است لیزر کامل بدن را به تاخیر بیندازند:

  • ابتلا به بیماری ‌های پوستی
  • مشکلات هورمونی
  • در دوره استفاده از دارو های خاص همچون آنتی بیوتیک‌ ها
  • داشتن سابقه جوش، اسکار و یا خال‌ های گوشتی
  • داشتن عفونت یا تتو ‌های زیاد و بزرگ در بدن
  • پیش از سن بلوغ یعنی ۱۸ سالگی به علت اینکه بدن به تعادل هورمونی نرسیده است.
  • سن بالای ۸۰ سال
  • کسانی که پوست خود را به تازگی برنزه نموده اند.
  • بانوان باردار یا افرادی که به زودی قصد بارداری دارند.

چگونه برای لیزر موهای زائد اماده شویم؟

  • پیش از انجام لیزر موهای زائد بدن بهتر است مشاوره ای با پزشک متخصص داشته باشید. تا تیپ پوستیان مشخص شود تا متناسب با آن درجه دستگاه لیزر تنظیم گردد تا عارضه ای به پوست وارد نشود.
  • در صورت مبتلا بودن به بیماری خاص یا مصرف دارویی خاص آن را حتما به پزشک متخصص اطلاع دهید.
  • چنانچه داروهای ضد انعقاد خون همچون آسپرین و ایبوپروفن مصرف می نمایید با مشورت پزشک آن را قطع کنید.
  • اگر برنزه کرده اید صبر کنید تا پوست به رنگ اصلی خود بازگردد و پس از آن اقدام به لیزر کنید. از 3 هفته پیش لیزر نبایستی آفتاب بگیرید یا پوست خود را برنزه کنید چرا که سبب سوختگی و آسیب به پوست می شود.
  • 6 هفته پیش از انجام لیزر و قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به مدت زیاد بپرهیزید.
  • از اپیلاسیون، بند و الکترولیز 1 ماه پیش از انجام لیزر بپرهیزید.
  • در صورتی که به بیماری های عصبی، آلرژی پوستی، سابقه تبخال و دیابت و … مبتلا هستید حتما به پزشک اطلاع دهید.
  • پیش از انجام لیزر، پیشنهاد می شود بخش مورد نظر به وسیله تیغ کاملا اصلاح شود، چرا که این کار می تواند نتایج لیزر را بهبود بخشد. اما بایستی توجه داشت 24 ساعت پیش از انجام لیزر موهای زائد بدن شیو انجام نشود، چرا که سبب حساس شدن پوست می شود.
  • حداقل یک روز پیش لیزر مو های زائد از استعمال دخانیات خودداری کنید.
  • پیش انجام لیزر دوش بگیرید.
  • حین لیزر بایستی حتما از عینک های مخصوص بر روی چشم خود استفاده نمایید.
  • جهت کاهش درد حین لیزر می توانید نیم ساعت پیش از لیزر از پماد های بی حس کننده استفاده نمایید و بعد از بی حس شدن بخش مورد نظر، به شکل کامل آن را بشویید و خشک کنید.

لیزر موهای زائد چقدر دوام دارد؟

برداشتن مو از یک فولیکول نابود شده، دائمی است. با این وجود کسانی که موهایشان را برداشته اند می ‌توانند انتظار این را داشته باشند که برخی از موهایشان در قسمت مورد نظر دوباره رشد کند.
با گذشت زمان احتمال درمان دوباره ناحیه لیزر شده، جهت کاهش تعداد مو هایی که مجدد رشد کرده ‌اند وجود دارد. حتی احتمال دارد در بعضی بخش های بدن تمام مو ها از بین برود.
رشد مو یا عدم رشد مو بستگی به موارد زیادی ازجمله نوع مویی که دوباره رشد می ‌کند و مهارت شخص در لیزر کردن مو دارد.
اغلب افراد در می ‌یابند که در زمانی که مو دوباره رشد می‌ کند، نسبت به حالت قبلش تراکم پایین تری دارد. این به این دلیل است که لیزر احتمال دارد به فولیکول مو آسیب برساند حتی اگر نتواند آن را از بین ببرد. اگر یک فولیکول مو آسیب ببیند ولی از بین نرود، سرانجام مو دوباره رشد خواهد کرد. از بین بردن هر کدام از فولیکول ‌های مو می ‌تواند سخت باشد، پس بیشتر اشخاص رشد مجدد بعضی از موها را خواهند دید. هنگامی که مو دوباره رشد می ‌کند، امکان درمان دوباره وجود دارد، پس کسانی که می‌ خواهند بیشتر موهایشان را از بین ببرند، احتمال دارد به چندین دوره درمان احتیاج داشته باشند.
در بعضی موارد، مو احتمال دارد خیلی روشن، خیلی کوتاه یا مقاوم به درمان باشد. در این هنگام، احتمال دارد شخص متد های دیگر رفع موهای زائد همچون کندن آن ها را انتخاب کند.

چند روز پس از لیزر بدن، موهای اضافی می ریزد؟

در حقیقت موهای زائد بلافاصله پس از اتمام جلسه لیزر شروع به ریزش نمی‌ کنند. فولیکول مو طی پروسه ی لیزر کردن دچار تخریب شده و بدن شروع به جایگزین‌ نمودن فولیکول‌ ها با بافت‌ های اطراف بخش هایی که قبلاً فولیکول مو وجود داشته، می ‌کند. در این حالت فولیکول ‌های مو به شکل پوست مرده از بدن خارج می ‌شوند. در ‌زمان این فرایند بهبود، احتمال دارد احساس نمایید پوست خشک یا پوسته‌ پوسته شده است. زمان این پروسه برای بیشتر اشخاص بین ۲ الی ۴ هفته است. در این مدت‌ زمان مو ها به‌ شکل دسته‌ ای بر روی پوست ظاهر شده و با شیو نمودن به شکل کامل از بین می ‌روند.

چرا لیزر موهای زائد جواب نمی دهد؟

نتیجه نگرفتن از لیزر مو های زائد علل گوناگونی دارد، با بررسی این موارد می توانید دلیل این مشکل را پیدا کنید. جهت جواب دهی بهتر لیزر بدن رعایت چند اصل ضروری است، این اصول را در قسمت زیر بخوانید.

نوع دستگاه

دستگاه‌ های لیزر تنها جهت رفع مو های زائد استفاده نمی‌ شوند و کاربرد های زیادی دارند. از هر دستگاه بایستی در جای مناسب استفاده نمود. برند های معتبر زیادی مشغول به ساخت انواع دستگاه ‌های لیزر هستند. در زمان انتخاب این دستگاه ‌ها بایستی به نوع پوست مراجعان توجه شود. یک دستگاه لیزر با کیفیت، از معیار های کلیدی در رسیدن به نتیجه بهتر است. به علاوه دستگاه‌ های لیزر بایستی در دوره‌ های معین سرویس گردند تا عملکرد مناسب تری داشته باشند و از آسیب ‌های خشن به پوست جلوگیری شود.

رنگ مو

لیزر مو های زائد بر روی رنگ مو ها تأثیرگذار است. لیزر های موجود در بازار بر روی مو های تیره که دارای ملانین بالاتری هستند بهتر عمل می‌ کنند. اگر پوست روشن و موها بور و نازک هستند، احتمال دارد لیزر کمتر تأثیرگذار باشد.

مهارت تکنسین

مهارت پایین تکنسین هم یکی دیگر از علل جواب نگرفتن از لیزر موهای زائد بدن است. کسانی که تخصص کافی جهت انجام این کار را داشته باشند، به‌ سرعت رنگ پوست، مو و مقدار ضخامت مو را تشخیص داده و در نتیجه تنظیمات دستگاه را متناسب با این موارد انجام خواهند داد. اگر تکنسین تجربه لازم در این زمینه نداشته باشد، احتمال بازگشت موهای زائد پس از لیزر بیشتر می ‌شود؛ به علاوه امکان آسیب و سوختگی پوست هم بالا می ‌رود.

نظم جلسات

اگر می‌ خواهید نتیجه مناسبی از لیزر مو های زائد بگیرید، بایستی این کار را با نظم انجام دهید.
4 الی 6 هفته جهت انجام لیزر همگی نواحی صورت مانند چانه، پشت لب و فک
6 الی 8 هفته جهت همه نواحی بدن مانند دست، پا و بیکینی
رعایت نکردن این برنامه می ‌تواند یکی از علل جواب نگرفتن از لیزر بدن باشد. مدت زمان ‌های مقرر شده به چرخه رشد مو در بخش مختلف بدن بستگی دارند و باتوجه ‌به آن توسط کلینیک های معتبر محاسبه شده ‌اند.

تعداد جلسات

جهت از بین بردن موهای زائد، به طور معمول نیاز به 6 الی 8 جلسه لیزر است. اگر تعداد جلسات کافی را انجام ندهید، احتمال دارد نتایج مورد انتظار را به دست نیاورید.

چرا بعد از لیزر بدن میخاره

از جمله اصلی ترین و پایدار ترین عوارض بعد از لیزر موهای زائد، خارش روی پوست می باشد. خارش پس از لیزر موهای زائد امری طبیعی است و بهبود می یابد. نکته مهم این است که از خاراندن پوست پس از لیزر اجتناب نمایید؛ زیرا که امکان دارد التهاب پوست شدید شده و سبب ایجاد زخم های آزار دهنده ای بشود. نوری که در لیزر بدن به پوست تابانده می شود، سبب افزایش حرارت پوست شده و خارش ایجاد می کند. بنابراین خارش یک واکنش طبیعی پوست بدن نسبت به لیزر موهای زائد است. ایجاد خارش پس از لیزر موهای زائد بعد از چند روز از بین رفته و احتیاج به درمان خاصی ندارد.

لیزر بدن در حاملگی

دانشمندان هیچ مطالعه ای در رابطه با اثبات ایمنی لیزر مو‌ های زائد در بارداری انجام نداده اند؛ پس متخصصان برای کسانی که باردار هستند لیزر بدن را توصیه نمی ‌کنند. دلیل این موضوع هم این است که بارداری سبب ایجاد تغییرات هورمونی در بدن شخص می ‌شود و در نتیجه رشد مو ‌های زائد در بخش های نا‌خواسته بدن افزایش می ‌یابد. اگر بعد از بارداری این مو ‌های اضافی از بین نرود، شاید متخصصان توصیه کنند که بانوان جهت لیزر به مدت چند هفته بعد از زایمان صبر کنند. عوارض جانبی لیزر در زمان شیردهی هنوز مشخص نشده است. پزشکان جهت وارد نشدن آسیبی به فرزند، در دوره شیردهی و بارداری انجام لیزر موی زائد را منع می ‌کنند.

چند روز بعد از لیزر بدن میتوان شیو کرد؟

برای جواب به سوال چند روز بعد از لیزر بدن میتوان شیو کرد؟ بایستی بگوییم که به صورت کلی توصیه می گردد جهت پیشگیری از تحریک پوست، حداقل 3 الی 4 روز بعد از پایان جلسه لیزر صبر نمایید و پس از آن برای شیو اقدام نمایید. بعضی از اپراتور های لیزر می گویند که بهتر است حداکثر 2 بار بین هر دو جلسه لیزر مو های زائد را شیو کنید. اما به شکلی دقیق می توانید از اپراتور خود بپرسید که در میان جلسه های لیزر چند بار می توانید شیو کنید و جواب دقیق پرسش خود را بیابید.

حمام بعد از لیزر بدن

پس از لیزر کامل بدن، احتمال دارد پوست حساس تر و آسیب پذیر تر از عفونت باشد. حرارت تولید شده به وسیله لیزر همچنین می تواند سبب احساس گرما و سوزن سوزن شدن پوست شود که می تواند با گرما تشدید شود. علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض محصولات خشن همچون صابون و لایه بردار ها می تواند سبب تحریک و التهاب پوست شود که می تواند روند بهبودی را طولانی تر کند.
پیش از دوش گرفتن بایستی حداقل 24 ساعت بعد از لیزر موهای زائد صبر نمایید. این به پوست اجازه می دهد تا به شکل کامل بهبود یابد و احتمال عفونت یا تحریک را کاهش می دهد. با این وجود، بعضی از کلینیک ها احتمال دارد توصیه کنند که تا 48 ساعت پیش از دوش گرفتن یا انجام فعالیت هایی که می تواند سبب تعریق یا اصطکاک در قسمت تحت درمان شود، صبر نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *